Etkinlik Takvimi
Zirve açılışı
- Tarım Konferansları
- ADANA ARKEOLOJİ MÜZESİ
09:00 - 09:05 Zirve Açılışı/ 09:05 - 09:10 Ebru Baybara Demir Sosyal Gastronomi Sefi/ 09:10 - 09:20 Gastronomy Movement - Nicola Gryczka "Degisimi hizlandirmak için iletisim aglaryla çalismak - Küresel olarak baglanin ve yerel olarak hareket edin"/ 09:20 - 10:00 Protokol Konusmalari
Adana’nın En Gıymatlısı Toprak
- Tarım Konferansları
- ADANA ARKEOLOJİ MÜZESİ
Yeni Dönemin Süperstar Tarim: Küresel ve Yerel Ekonomik Istikrarin Temeli Moderator: Prof. Dr. ibrahim Ortas - Cukurova Universitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Ogretim Üyesi / Konuşmacılar: Member Selçuk Ramazanoglu - Çiftçi ve Iletisim Danisman/ Patrick Honauer - Food Network, Kurucu - isviçre
Senede İki Ürün Artık Hayal Mi?
- Tarım Konferansları
- ADANA ARKEOLOJİ MÜZESİ
Dayanikli Bir Celecege Dogru: Karmasik Gida Sistemleri Zorluklarina Kargi Kolektif Çözümler/ Moderator: Dr. Nuran Talu - Kamu iklim Politikalari, Analist, Küresel Denge Dernegi Baskani/ Konuşmacılar:Dr. Thieu Besselink - Utrecht Universitesi ,Girsimci- Hollanda/ Prof. Dr. Zeynep Zaimoglu - Çukurova Universitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisligi Bölümü/Prof. Dr. Bülent Özekici - Cukurova Üniversitesi Ziraat fakültesi,Sulama Bölümü Ögretim üyesi Adana iftçiler Birligi Yönetim Kurulu Uyesi
ADANA'DA BU SENE NE EKEK? Karpuzcular? Soğancılar? Simdi de Fıstıkçılar?
- Tarım Konferansları
- ADANA ARKEOLOJİ MÜZESİ
Tarımsal Planlamada Küresel Örnekler/Moderator: Prof. Dr. Aykut Gül - Çukurova Üniversitesi Tarim Ekonomisi, Ögretim Üyesi/ Konuşmacılar:David Jacobsen - Gut Rheinau, Mulch 2.0, Kurucu - isviçre/Mutlu Dogru - Adana Ciftiler Birligi Baskani
Karagülle Karpuzuna Ne Oldu?
- Tarım Konferansları
- ADANA ARKEOLOJİ MÜZESİ
Mirasin Korunmasi: Miras Olarak Urünlerin Küresel Önemi ve Kadin Çiftçiler/ Moderator: Dr. Kübra Sultan Yüzüncüyil - Akademisyen, Tarim - Gida Arastirmacisi /Konuşmacılar:Özcan Türkoglu - FAO Kidemli Program Koordinatörü /Can Boydak - Boydak Ziraat Mühendisi Atalik Tohum Ureticisi /Cherrie Atilano - AGREA Vakfi, Kurucu - Filipinler
Yedik Yedik Doymadık, Ovada Küçükbaş Koymadık
- Tarım Konferansları
- ADANA ARKEOLOJİ MÜZESİ
Gelecek Nesiller icin Havancılığın Sürdürülebilirligi: Rejeneratif Çiftçilige Küresel Bakis Açisi/ Moderator: Prof. Dr. Oya Berkay Karaca - Çukurova Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölüm Baskanı/ Konuşmacılar:Prof. Dr. Nazan Koluman - Cukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekani, Zootekni Bölüm Baskanı/Dr. Murat Bolat - Agro GSYF, is Portföy /David Jacobsen - Gut Rheinau, Mulch 2.0, Kurucu - isviçrePnel
Vermeden Almak Olmaz, Ayak İzinin Bedeli!
- Tarım Konferansları
- ADANA ARKEOLOJİ MÜZESİ
Bedel Ödemek: Karbon Ayak İzleri ve Vergilerin Tarim Üzerindeki Etkisi/Moderator: Doç. Dr. Ömer Eren - Hatay Mustafa Kemal Universitesi, Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisligi Bölümü Tarimsal Enerji sistemleri Anabilim Dalı Ögretim Üyesi/Konuşmacılar:Dr. Murat Salih - Ciftçi- Elektronik Mühendisi/ Ramon Bacre - Humica CEO'su, Kurucu Meksika
Tarımda Atık Var Mı? Birazı Tarlada Kalsa Ne Olur?
- Tarım Konferansları
- ADANA ARKEOLOJİ MÜZESİ
Tarımsal Atık Diye Bir Sey Var Mi?/Moderator: Deda Büyüköztürk - Ziraat Yüksek MühendisiAdana Büyüksehir Belediyesi iklim Degisikligi Atık Daire Baskani/ Konuşmacılar:Patrick Honauer - Food Network, Kurucu - isviçre /Rahman Salim Zengin - Episome Biyoteknoloji, Genel Müdür Yardimcisi /Prof. Dr. Oguz Can Turgay - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Ögretim Üyesi /
Sorbonne’a da Gitsen o Traktöre Binecen!
- Tarım Konferansları
- ADANA ARKEOLOJİ MÜZESİ
Ciftçiliğin Geleceği: Tarım Neden Geleceğin Mesleğidir?/ Moderator: Bedia Gücüm - Ciftçi /Konuşmacılar: Christine Gould - Thought for Food, Kurucu - isviçre /Ahmet serif izgören - Yazar, Egitimen, Kurucu izgören Academy
KAPANIŞ KONUSMASI VE BAŞLIKLARLA GÜNÜN ÖZETI
- Tarım Konferansları
- Adana Arkeoloji Müzesi
Nicola Gryczka - Social Gastronomy Movement
Gastronomi Treni ile Belemedik / Pozantı Gezisi
- Adana Gastronomi Turu
- Belemedik-Pozantı
Tarih-Doğa-Tren Turu // Adana Şehir Turu & Gastro Tur & Pozantı Tren Turu
SEF FATMA ÇIKLA ATÖLYE ÇADIRI "UNUTULMAYA YÜZ TUTMUS ADANA YEMEKLERi"
- Panel
- SEF FATMA ÇIKLA ATÖLYE ÇADIRI
12.00-12.45 Yemek Adı: DUL AVRAT ÇORBASI Yemeği Yapacak Kişi: DURDANE CAMKIRAN-ADAPADER 13.00-13.45 Yemeğin Adı:TAŞ KADAYIF Yemeği Yapacak Kişi: SABAHAT ÇELİK-ADAPADER14.00-14.45 Yemeğin Adı: SALGAMLI KISIR Yemeği Yapacak Kişi: ZEHRA AKKESE- CUKAD 15.00-15.45 Yemeğin Adı:YESIL MERCIMEKLI KARAKILÇIK BULGUR PILAVI Yemeği Yapacak Kişi: FERİDE AKAY SÖZÜGEÇER- ÇUKAD 16.00-16.45 Yemek Adı: TOPALAK ÇORBASI Yemeği Yapacak Kişi: SEHER KARAKOÇ-ÇUKAD 17.00-17.45 Yemek Adı: ISPANAKLI KÖFTE Yemeği Yapacak Kişi: FAZİLET KÜÇÜK-ÇUKAD
Adana Lezzet Festivali Kortej Geçişi
- Kortej Geçişi
- Adana Merkez Park
Adana Lezzet Festivali Kortej Geçişi
Adana Lezzet Festivali Açılış Mangal Yakma Töreni
- Açılış Töreni
- Adana Merkez Park
Adana Merkez Park'ta yapılacak Adana Lezzet Festivali Açılış Mangal Yakma Töreni
Resmi Açılış Töreni & Açılış Konuşmaları
- Açılış ve konuşma
- ANA SAHNE
Sunucu: Yeliz Doğramacılar / TV Programcısı & Sunucu Moderatör: Gökmen Sözen/ Sözen Group CEO Sn. Yavuz Selim Köşger/ Adana Valisi Sn. Zeydan Karalar / Adana Büyükşehir Belediye Başkanı
Bölgesel Bir Gastronomi Destinasyonu Olabilmek İçin Yerel Yönetimlerin Rolü
- Panel
- ANA SAHNE
Sn. Zeydan Karalar / Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Vahap Seçer / Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Fırat Görgel / Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mehmet Öntürk / Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. İbrahim Çenet / Osmaniye Belediye Başkanı /Moderatör:Dr Fatoş Karahasan/ Gazateci & Yazar & Akademisyen
ŞEF FATMA ÇIKLA ATÖLYE ÇADIRI "Unutulmaya Yüz Tutmuş Adana Lezzetleri"
- Gatronomi
- ŞEF FATMA ÇIKLA GASTRONOMİ ÇADIRI
11.00-11.45 Yemek Adı:Tahinli Fıstık Köfte Yemeği Yapacak Kişi: TÜLAY NİSANOĞLU- ÇUKAD 12.00-12.45 Yemeğin Adı: Portakallı Şam Tatlısı Yemeği Yapacak Kişi: FERİDE AKAY -ÇUKAD 13.00-13.45 Yemeğin Adı:Gül Mantısı Yemeği Yapacak Kişi: BÜŞRA ÖZTAŞ- ÇUKAD 14.00-14.45 Yemeğin Adı: Etli Nohutlu Kuru Dolma Yemeği Yapacak Kişi: AYNUR YILMAZ- ÇUKAD 15.00-15.45 Zeytinyağı Tadımı: Yusuf Kenan Eren 16.00-16.45 Yemek Adı: Müceddere Yemeği Yapacak Kişi: HALİDE CAN- ÇUKAD 17.00-17.45 Bal Tadımı - Anavarza Bal
ÜNIVERSITELi GENÇ SEFLER BIREYSEL/EKİP YARISMASI
- Yarışma
- MERKEZ PARK ÜNIVERSITELi GENÇ ŞEFLER YARIŞMA ÇADIRI
11.00-12.45 ÜNIVERSITELi GENÇ SEFLER BİREYSEL YARISMASI/ 12:00-12:45 Jüri Tadımı/ 13.00-17.45 ÜNIVERSITELi GENÇ SEFLER EKİP YARISMASI /15:00-16:00 Jüri Tadımı/ 16:00-17:00 GENÇ ŞEFLER YARIŞMASI 17:00-17:45 Jüri Tadımı / 18:00ÖDÜL TÖRENİ
Sürdürülebilir Gastronomi & Gastronomi Turizminin Ekonomiye Katkıları
- Panel
- Ana Sahne
Kaan Kaşif Kavaloğlu / AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Zaimoğlu / ÇUKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Moderatör: Vedat Başaran/ Türk Yemek Tarihçisi& Şef
Trout & Apple Cheese
- Workshop
- ANA SAHNE
Juan Jose Losada Chacon /Restaurante Pablo Chef & Owner, Spain
Turizm ve Gastronomide Yeni Yatırımcı Stratejileri
- Panel
- ANA SAHNE
Ergün Demiray / Dedeman Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu / Happy Moons Yönetim Kurulu Başkanı & CEO Moderatör: Reha Arar / Net Holding Yönetim Kurulu Üyesi& Gurme Yazar
Gastronomi Söyleşisi
- Söyleşi
- ANA SAHNE
Moderatör: Gökmen Sözen / Sözen Grup CEO/ Mehmet Yalçınkaya / MasterChef
Analı Kızlı Yemeği
- Workshop
- ANA SAHNE
Sahrap Soysal / TV Programcısı & Yemek Yazarı Şerife Karakuş / AKAPAFED Kadın Kolları Başkanı Nesrin Karataş / Ekmekdefterim Kurucusu & Slowfood Adana Üyesi
Arda Türkmen ile Söyleşi
- Söyleşi
- ANA SAHNE
Moderatör: Gökmen Sözen / Sözen Grup CEO/ Arda Türkmen / TV Programcısı & Şef
Adana Kebap Kültürü
- Panel
- ANA SAHNE
Moderatör: Reha Tartıcı / Gastronomi & Mutfak Kültürü Yazarı Levent Kıyan / Onbaşılar Kebap Ustası Şevket Azboy / Onur Kebap Ustası Mesut Hakim Yenigün / Kebapçı Mesut Ustası Cemil Gerdan / İştah Kebap Ustası
Adana'nın Yöresel Lezzeti: Cimcime
- Workshop
- ANA SAHNE
Asuman Kerkez / TV Programcısı, Araştırmacı & Yazar Nurşen Aksoy (Nurlu) / Blogger & Yemek Yazarı
Adana’nın Tescilli Tatları: Coğrafi İşaretler ve Sürdürülebilirlik
- Panel
- ANA SAHNE
Moderatör: Songül Hatısaru -Gazeteci/ Dr. Abdulvahap Yoğunlu -Kalkınma Ajansları Kordinasyon Dairesi Başkanlığı/ Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu - Yöresel Ürünler & Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı, YÜciTA Başkanı / Kenan Boyacı - Adana Ticaret Borsası Ar-Ge Proje Birim Sorumlusu
Adana'da Şalgam Sohbeti
- Panel
- ANA SAHNE
Moderatör: Faruk Şüyün / Ekonomi Gazetesi Yazarı Emre Göde/ Ali Göde Şalgam Sahibi Çağatay Tanır / Büyük Usta Şalgam Sahibi Hüseyin Kaya / Doktorum Yılmaz Şalgam İşl. Müd. Gözde Sezgenç Balkan/Doğanay Gıda Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Yaratıcı Adana Mutfağı: Ciğerli Kuzu Sarması ve Şalgamlı Bulgur Salatası
- Workshop
- ANA SAHNE
Eyüp Kemal Sevinç / TV Programcısı & Şef
Uluslararası Mutfak Trendlerine Adana Kökenli Ürünlerin Entegrasyonu
- Panel
- ANA SAHNE
Moderatör: Zeynep Kakınç / Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Zeynep Pınar Taşdemir / Araka Kurucusu & Şefi Doğa Çitçi / MSM, Mutfak Sanatları Merkezi Ozan Kumbasar / Urla Vino Locale Kurucu & Şef Mehmet Gök / Bocuse d'Or'un Türkiye Başkanı
"YEDİKLERİMİZİ ERİTİYORUZ" Ödüllü Festival Koşusu
- Yarışma
- Çukurova Üniversitesi
“Yediklerimizi Eritiyoruz” ödüllü festival koşusu ile hem nefis lezzetlerin tadını çıkarıyor hem de sağlığımızı ihmal etmiyoruz
Tarihsel Süreçte Kaybolmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Adana Yemeklerinin Geleceği & Korunması için Yerel Halkın ve Kurumların Rolü
- Panel
- ANA SAHNE
Moderatör: Önder Köse /Anadolu Halık Mutfakları Derneği Başkanı Esin Sungur / Mutfak Dostları Derneği Başkanı Prof. Dr. Oya Berkay Karaca / Çukurova Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Arif Bilgin / Sakarya Üniversitesi Yemek Tarihçisi
ŞEF FATMA ÇIKLA "UNUTULMAYA YÜZ TUTMUS ADANA YEMEKLERI".
- Panel
- ŞEF FATMA ÇIKLA ATÖLYE ÇADIRI
11.00-11.45 Yemek Adı:OVMAÇ (ÜFLEMEÇ) Yemeği Yapacak Kişi: NESRİN KARATAŞ-ADAPADER 12.00-12.45 CEZERYE TADIMI: YENİ UĞUR 13.00-13.45 Yemek Adı:SARMISAKLI KÖFTE Yemeği Yapacak Kişi: NEHİR ATICI- ADAPADER14.00-14.45 Yemeğin Adı:KARAKUŞ TATLISI Yemeği Yapacak Kişi: ŞERİFEGÜL KARAKUŞ -ADAPADER15.00-15.45 Yemeğin Adı:ISPANAKLI D BÖREK Yemeği Yapacak Kişi: PIRIL ÇAY- ADAPADER16.00-16.45 Yemeğin Adı: VARTABİT Yemeği Yapacak Kişi: DENİZ KAYPAK TONA 17.00-17.45 Yemek Adı: YOĞURTLU KARAKILÇIK BUĞDAY ÇORBASI Yemeği Yapacak Kişi: NADİRE SAVAŞ
LİSELi GENÇ SEFLER BIREYSEL/EKİP YARISMASI
- Yarışma
- Adana Merkez Park Genç Şefler Çadırı
11.00-12.45 LİSELi GENÇ SEFLER BIREYSEL YARISMASI - 12:00-12:45 Jüri Tadımı 13.00-16.00 LİSELi GENÇ SEFLER EKİP YARISMASI - 15:00- 16:00 Juri Tadımı 16:30 ÖDÜL TÖRENİ
Adana Turnip Tahina Dip Topped with Chicken and Peanuts
- Workshop
- ANA SAHNE
Joe Barza -Consultant Chef & Lebanon
Adana Mutfağının Globalleşen Lezzetleri: Şef Perspektifi
- Söyleşi
- ANA SAHNE
Moderatör: Gökmen Sözen / Sözen Group Ceo Somer Sivrioğlu / MasterChef
Geçmişten Geleceğe İçli Köfte
- Workshop
- ANA SAHNE
Koray Türk / Adana Sheraton Grand Otel Executive Chef
Kuzu Şov ve Anadolu Kültür Mutfağı
- Workshop
- ANA SAHNE
Cüneyt Asan / Günaydın Et & Restoran Grubu Kurucu Ortağı Harun Reşit Dönmez / Lokmahane Kurucusu & Şefi
Cristina Bowerman ile Workshop
- Workshop
- ANA SAHNE
Cristina Bowerman / Glass Hostaria Chef & Owner, Italy
Adana'dan Yöresel Lezzetler: İçli Köfteye Modern Yorum
- Workshop
- ANA SAHNE
Umut Karakuş / Muutto Kurucusu & Şefi
Adana'nın Marka Elçileri'nin Kurumsallaşma Süreci
- Panel
- ANA SAHNE
Moderatör: Orkun Bulut /Köşe Yazarı Yunus Adamak / Doğan Kaymaklı Kadayıf Kurucusu Levent Tamtürk / Levent Börek Kurucusu Osman Oğuz / Oğuz Gıda Kurucusu Bedrettin Aydoğdu / Bedri Usta Ocakbaşı Kurucusu Can Sezen / Anavarza Bal Sahibi
Deniz ve Turunçun Buluşması: Akdeniz Lezzetleri
- Workshop
- ANA SAHNE
Türev Uludağ / TV Programcısı & Şef
Deniz Ürünleri ve Gastronomi Kültürü: Gelenekten Modern Yorumlara
- Panel
- ANA SAHNE
Moderatör: Memet Özer / TV Programcısı & Şef Volkan Bekit / Bay Nihat Kurucusu Ertuğrul Sürgit / Yalova Balık Kırucusu Ziya Kaçar / Calipso Balık Kurucu Ortağı Erol Altun / Ege Balık Kurucusu
Adana Mutfağı ve Gastronomisine Bakış - Eski ve Yeni Trendler
- Panel
- ANA SAHNE
Moderatör: Volkan Akı / Gazeteci & Yazar & İletişimci Seval Şirin Arslan / Croma Adana Ortağı ve Şefi Kamer Kıraç / Hause of Kamer Kurucusu ve Şefi Bedia Lütfiye Gücüm /Croma Adana Ortağı ve Şefi
Soğan Salatası Eşliğinde Pratik Çatal Kebap
- Workshop
- ANA SAHNE
Elif Korkmazel / TV Programcısı & Şef
Osman Sezener ile Söyleşi
- Söyleşi
- ANA SAHNE
Osman Sezener /OD Urla Kurucusu & Şefi Moderatör: Gökmen Sözen/ Sözen Group CEO
Adana'nın Köklerinden Gelen Tarım Mirası ve Atalık Tohumları
- Panel
- ANA SAHNE
Moderatör: Halid Milli / Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi & Çiftçi Fadime Şık /Adana Ata Tohum Üreticisi Nadire Savaş / Adanalı Atalık Tohum Üreten Çiftçi Hasan Can Boydak / Ziraat Müh. Adanalı Atalık Tohum Üreten Çiftçi