Adana Lezzet Festivali

Etkinlik Takvimi

ADANA LEZZET FESTİVALİ KONFERANSLARI 9:45 - 10:30

AÇILIŞ PROTOKOL KONUŞMALARI

-Zeydan KARALAR / Adana Büyükşehir Belediye Başkanı -Yavuz Selim KÖŞGER / Adana Valisi

ADANA LEZZET FESTİVALİ KONFERANSLARI 10:35 - 11:20

CUMHURİYETİN 100. YILI ÖZEL | YAYGIDAN MASAYA | ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİNDEN MENÜLER, DAVETLER VE YEME-İÇME KÜLTÜRÜ

-Nurettin Çelmeoğlu / Araştırmacı, Yazar -Doç. Dr. Bahar Gürsel / ODTÜ Tarih Bölümü -Çağrı Başkurt - Moderatör / Saray ve Kültür Tarihçisi

ADANA LEZZET FESTİVALİ KONFERANSLARI 11:00 – 18:00
ADANA LEZZET FESTİVALİ KONFERANSLARI 11:30 - 11:50

DÜŞÜ OLMAYANIN İŞİ OLMAZ

Nardane KUŞÇU / Narköy - Nar Eğitim

ADANA LEZZET FESTİVALİ KONFERANSLARI 11:53 - 12:30

AKDENİZ GASTRONOMİ TURİZMİ

Fatih TÜRKMENOĞLU - Moderatör / Gazeteci Erkan YAĞCI / TUROFED Başkanı Kaya DEMİRER / TURYİD Başkanı Tayyar ZAİMOĞLU / ÇUKTOB Başkanı Melih ŞAHİNÖZ / ETÜDER Başkanı

ADANA LEZZET FESTİVALİ KONFERANSLARI 13:30 - 13:55

GELECEĞİN MENÜLERİ

Didem Molay SEVİN / UFS Türkiye Pazarlama Müdürü Osman BAHADIR / UFS Türkiye Lead Şef

ADANA LEZZET FESTİVALİ KONFERANSLARI 13:55 - 14:30

SINIRLARI AŞIYORUZ! TÜRK MUTFAĞININ İMAJI VE BUNUN ÜLKE MARKASINA KATKISI

Ebru KORALI / Moderatör Murat KOLBAŞI / Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Hediye GÜRAL GÜR / NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin CESUR / TRU Hospitality & Retail CEO / IST AirPort Cengiz BARUT / Mastob Başkanı Gökmen SÖZEN / Sözen Group CEO

ADANA LEZZET FESTİVALİ KONFERANSLARI 14:35 - 15:10

TUTUCU DAMAKLARA YENİ TATLAR

Yelda İPEKLİ - Moderatör / Marka Uzmanı Önder KÖSE / Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Murat ÖZGÜLLER / Orkide Pastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Maximilian THOMAE / Gastronometro Direktöri ve Sosyal Girişimcisi Suna HAKYEMEZ / Roka İstanbul Executive Chef

ADANA LEZZET FESTİVALİ KONFERANSLARI 15:15 - 15:40

YOL GÖSTERİCİLER, REHBERLER

Gamze İNECELİ - Moderatör / Yemek Kültürü Araştırmacısı & İncili Gastronomi Rehberi Proje Ekibi Üyesi Müge AKGÜN / Gazeteci, Yazar Kamer KIRAÇ / House of Kamer Bedia GÜCÜM / Croma Tayyar Zaimoğlu / Onbaşılar Kebap - Park Zirve  

ADANA LEZZET FESTİVALİ KONFERANSLARI 15:45 - 16:25

GASTRONOMİNİN EKOSİSTEMİNDE ŞEFLERİN SORUMLULUĞU

Tolga ATALAY - Moderatör / Konsept Danışmanı & Şef  Aylin YAZICIOĞLU / Şef & Danışman Umut KARAKUŞ / Muutto Anatolian Tapas Bar Chef & Owner  Ali RONAY / Şef & Danışman Yoldaş SÖNMEZ / Ent Restoran Kurucu & Şef    

ADANA LEZZET FESTİVALİ KONFERANSLARI 16:30 - 17:10

ŞEHİRLEŞME TARIMI YOK ETMEDEN

Nilhan ARAS - Moderatör / Yemek Kültürü ve Araştırmacısı ve Yazarı Yasmina LOKMANOĞLU / Tarsus Slow Food Lideri Neriman KOÇAK / Ankael Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı  İlhan KOÇULU / Koçulu Peynirlikçilik Kars Boğatepe Kaan AKTAN / Slowfood Kapadokya Sözcüsü & Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili

ADANA LEZZET FESTİVALİ KONFERANSLARI 17:15 - 17:45

SOSYAL TEDARİK, SORUMLU TEDARİK

Doğan ÇELİK / Innovation for Development (I4D) Direktör Betül BİLDİK / Sürdürülebilirlik Uzmanı Nazlı Enif DİPŞAR / Yerel Yönetim Sosyal Tedarik Uzmanı

. 11:00-18:00

ADANA LEZZET SAHNESİ

  • .
  • MERKEZ PARK

.

ATÖLYE 11:00 - 11:30

ÜFELEMEÇ

Asuman KERKEZ / Şef, Yazar, TV Programcısı Nesrin KARATAŞ / Slow Food Adana Üyesi, Slow Food Çiftçi Pazarı Üreticisi  

PANEL 11:35 - 12:05

ADNAN ŞAHİN İLE INFLUENCER DÜNYASI

Sinan CANLI / Damak Ustası Ender ŞİRE / Ender Mutfakta  Murat PALA / Lezzet Ormanda  Celal ARPAT / Celal Arpat

WORKSHOP 12:10 - 12:45

ADANA EKŞİLERİ; ŞALGAM, SUMAK

Umut KARAKUŞ / Muutto AnatolianTapas Bar Chef & Owner

SUNUM 12:50 - 13:15

YEREL VE MEVSİMİNDE BESLENMENİN VÜCUT ÜZERİNDE ETKİSİ

Taylan KÜMELİ / Beslenme ve Diyet Uzmanı

PANEL 13:20 - 14:05

ADANA GASTRONOMİ SOHBETLERİ

Türev ULUDAĞ / Şef Mehmet YALÇINKAYA / Şef Somer SİVRİOĞLU / Şef

WORKSHOP 14:10 - 14:45

1930'LARIN ŞÖHRETLİ TARSUS BAKLAVASININ HİKAYESİ

Murat GÜLLÜ / Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü Prof. Dr. Burak ONARAN / Tarihçi Abdullah YEŞİL / Baklava Ustası

WORKSHOP 14:50 - 15:25

ADANA KARPUZU İLE HAYTAYLA

Doğa ÇİTÇİ / Şef Tekin Tahir ÖZTAN / Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı  Mine ÖZMEN / Hışvahan Kurucu, Şef Fikret Murat TURAL / Gazibel Yönetim Kurulu Başkanı

WORKSHOP 15:30 - 16:05

NARENCİYELERLE BULUT TATLISI

Aylin YAZICIOĞLU / Şef & Danışman Berrak TUNA / Dijital İçerik Üreticisi  

. 16:10 - 16:45

ÖLMEZ AĞACININ GÖLGESİNDE

Tayyar ZAİMOĞLU / ÇUKTOB Başkanı & Park Zirve Yönetim Kurulu Başkanı Arda TÜRKMEN / Şef

WORKSHOP 17:00 - 17:20

TANDIR BAŞINDA

Hazer AMANİ / Şef Reha TARTICI / Gastronomi ve Mutfak Kültürü Yazarı

ADANA LEZZET FESTİVALİ AMFİ TİYATRO 18:00

ADANA SOHBETLERİ

Fatih TERİM Fulya ÖZTÜRK

ÖDÜL TÖRENİ 17:30 -

ADANA GENÇ ŞEFLER YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

ADANA GENÇ ŞEFLER YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ 

ADANA LEZZET FESTİVALİ 11:00 - 17:45

ȘEF FATMA ÇIKLA ANISINA...

Sorumlu Şef; Ömer ORAK Bamya Dolması | Feride Atay Sözügeçer Yüksük Çorbası | Halide Can Tahinli Ispanaklı Sac Böreği | Müge MengenTopalak Çorbası | Fadime ÇamMantar Paça | Zehra Akkese Gül Mantısı | Tülay Nisanoğlu Vardabit | Fazilet Küçük

ADANA LEZZET SAHNESİ 11:00-18:00

LEZZET SAHNESİ

  • .
  • MERKEZ PARK

.

ATÖLYE 11:00 - 11:30

ŞALGAMLI KARAKILÇIK BULGURUNDAN ADANA KISIRI

Sahrap SOYSAL / Şef, Yemek Yazarı Nurşen AKSOY / Nurlu

ATÖLYE 11:35 - 12:05

ÇOCUKLAR İÇİN BİTKİ BAZLI BESLENME

Burçak ÇUBUKÇU / Biyolog, Uzman Diyetisyen Yasemin GÜZEL / Gastronomi Uzmanı, Şef

Genç Şefler Yarışması 12:00-14:30

GENÇ ŞEFLER YARIŞMASI

  • .
  • Genç Şefler Yarışma Çadırı

12:00-13:00 Liseli Genç Şefler Bireysel Yarışması13:30-14:30 Genç Bireysel Bireysel Yarışması

PANEL 12:10 - 12:45

MİRAS; HATAY

İpek ASLAN / Hatay Büyükşehir Belediyesi UNESCO Hatay Gastronomi Evi Direktörü  

PANEL & SUNUM 12:10 - 12:45

DOLMALARIN ŞAHI; ŞIHILMAHŞİ

İpek ASLAN / Hatay Büyükşehir Belediyesi Unesco Hatay Gastronomi Evi Direktörü Sevcan AKSU / Şef Anna Maria BEYLUNİOĞLU / Akademisyen Yalçın İNAM / Kolektif Chefs Kurucusu ve Bm Wfp Teknik Danışmanı  

SUNUM 12:50 - 13:25

YENİ BİR TATLI KEŞFİ

Marc PAUQUET / Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu Pastane Bölümü Yönetici Eğitmen Şef Ebru ERBERDİ / 7 Cathering Sahibi & Köşe Yazarı 

PANEL 13:30 - 14:05

MUTLULUĞUN TURŞUSUNU KURALIM

Rıza SÖNMEZ / Gastronomi Yazarı & Oyuncu Sema TEMİZKAN / Yazar Nermin NACAROĞLU / Alta Naturel Kurucusu  

PANEL 14:10 - 14:45

ZEYTİN AĞACININ BİTTİĞİ YERDE AKDENİZ BİTER

Mehmet Sadık BOLTAÇ / Boltaç Zeytinyağları 4. Kuşak Firma Sahibi  Prof. Dr. Mücahit Taha ÖZKAYA / Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü

SUNUM 14:50 - 15:25

ADANA'DAN DÜNYAYA

Melih DEMİREL / Şef  

SUNUM 15:30 - 16:05

KARATAŞ HAVZASINDA

Yoldaş SÖNMEZ / Ent Restoran Kurucu Şef Oğuz YENİHAYAT / İçerik Üreticisi

PANEL 16:10 - 16:45

ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ ADANA YEMEKLERİ

Moderatörler Çağrı BAŞKURT, Pırıl BİLİCİ, Efsun GÜRANİ, Prof Dr. Gözde RAMAZANOĞLU, Tevhide YALTIR Şefler; Ömer ORAK, Zehra AKKESE, Feride AKAY

SUNUM 16:50 - 17:20

YÖRÜKLERİN MUTFAĞINDA

Ömer BOZYAP / Ocak Executive Şef & Ortak Çiğdem ALAGÖK COŞKUN / Sardunya Cathering Koordinatör Şef

SUNUM 17:25 - 18:00

CUMHURİYETİN 100. YILINDA YENİ ADANA MUTFAĞI

Hakan COŞKUN / Adana HiltonSA Executive Chef Koray TÜRK / Adana Sheraton Executive Chef

Lezzet Sahnesi 17:30