Adana Lezzet Festivali

Etkinlik Takvimi

Panel 09:00 - 10:00

Zirve açılışı

09:00 - 09:05 Zirve Açılışı/ 09:05 - 09:10 Ebru Baybara Demir Sosyal Gastronomi Sefi/ 09:10 - 09:20 Gastronomy Movement - Nicola Gryczka "Degisimi hizlandirmak için iletisim aglaryla çalismak - Küresel olarak baglanin ve yerel olarak hareket edin"/ 09:20 - 10:00 Protokol Konusmalari

Panel 10:00 – 10:35

Adana’nın En Gıymatlısı Toprak

Yeni Dönemin Süperstar Tarim: Küresel ve Yerel Ekonomik Istikrarin Temeli Moderator: Prof. Dr. ibrahim Ortas - Cukurova Universitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Ogretim Üyesi / Konuşmacılar:  Member Selçuk Ramazanoglu - Çiftçi ve Iletisim Danisman/ Patrick Honauer - Food Network, Kurucu - isviçre 

Panel 10:35 – 11:10

Senede İki Ürün Artık Hayal Mi?

Dayanikli Bir Celecege Dogru: Karmasik Gida Sistemleri Zorluklarina Kargi Kolektif Çözümler/ Moderator: Dr. Nuran Talu - Kamu iklim Politikalari, Analist, Küresel Denge Dernegi Baskani/ Konuşmacılar:Dr. Thieu Besselink - Utrecht Universitesi ,Girsimci- Hollanda/ Prof. Dr. Zeynep Zaimoglu - Çukurova Universitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisligi Bölümü/Prof. Dr. Bülent Özekici - Cukurova Üniversitesi Ziraat fakültesi,Sulama Bölümü Ögretim üyesi Adana iftçiler Birligi Yönetim Kurulu Uyesi

Panel 11:10 – 11:45

ADANA'DA BU SENE NE EKEK? Karpuzcular? Soğancılar? Simdi de Fıstıkçılar?

Tarımsal Planlamada Küresel Örnekler/Moderator: Prof. Dr. Aykut Gül - Çukurova Üniversitesi Tarim Ekonomisi, Ögretim Üyesi/ Konuşmacılar:David Jacobsen - Gut Rheinau, Mulch 2.0, Kurucu - isviçre/Mutlu Dogru - Adana Ciftiler Birligi Baskani

Panel 11:45 – 12:20

Karagülle Karpuzuna Ne Oldu?

Mirasin Korunmasi: Miras Olarak Urünlerin Küresel Önemi ve Kadin Çiftçiler/ Moderator: Dr. Kübra Sultan Yüzüncüyil - Akademisyen, Tarim - Gida Arastirmacisi /Konuşmacılar:Özcan Türkoglu - FAO Kidemli Program Koordinatörü /Can Boydak - Boydak Ziraat Mühendisi Atalik Tohum Ureticisi /Cherrie Atilano - AGREA Vakfi, Kurucu - Filipinler

Panel 14:00 – 14:35

Yedik Yedik Doymadık, Ovada Küçükbaş Koymadık

Gelecek Nesiller icin Havancılığın Sürdürülebilirligi: Rejeneratif Çiftçilige Küresel Bakis Açisi/ Moderator: Prof. Dr. Oya Berkay Karaca - Çukurova Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölüm Baskanı/ Konuşmacılar:Prof. Dr. Nazan Koluman - Cukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekani, Zootekni Bölüm Baskanı/Dr. Murat Bolat - Agro GSYF, is Portföy /David Jacobsen - Gut Rheinau, Mulch 2.0, Kurucu - isviçrePnel

Panel 14:35 – 15:10

Vermeden Almak Olmaz, Ayak İzinin Bedeli!

Bedel Ödemek: Karbon Ayak İzleri ve Vergilerin Tarim Üzerindeki Etkisi/Moderator: Doç. Dr. Ömer Eren - Hatay Mustafa Kemal Universitesi, Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisligi Bölümü Tarimsal Enerji sistemleri Anabilim Dalı Ögretim Üyesi/Konuşmacılar:Dr. Murat Salih - Ciftçi- Elektronik Mühendisi/ Ramon Bacre - Humica CEO'su, Kurucu Meksika

Panel 15:10 – 15:45

Tarımda Atık Var Mı? Birazı Tarlada Kalsa Ne Olur?

Tarımsal Atık Diye Bir Sey Var Mi?/Moderator: Deda Büyüköztürk - Ziraat Yüksek MühendisiAdana Büyüksehir Belediyesi iklim Degisikligi Atık Daire Baskani/ Konuşmacılar:Patrick Honauer - Food Network, Kurucu - isviçre /Rahman Salim Zengin - Episome Biyoteknoloji, Genel Müdür Yardimcisi /Prof. Dr. Oguz Can Turgay - Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Ögretim Üyesi /

Panel 15:45 – 16:20

Sorbonne’a da Gitsen o Traktöre Binecen!

Ciftçiliğin Geleceği: Tarım Neden Geleceğin Mesleğidir?/ Moderator: Bedia Gücüm - Ciftçi /Konuşmacılar: Christine Gould - Thought for Food, Kurucu - isviçre /Ahmet serif izgören - Yazar, Egitimen, Kurucu izgören Academy

Panel 16:20-16:30

KAPANIŞ KONUSMASI VE BAŞLIKLARLA GÜNÜN ÖZETI

Nicola Gryczka - Social Gastronomy Movement

Gastronomi Turu 09:30-14:30

Gastronomi Treni ile Belemedik / Pozantı Gezisi

Tarih-Doğa-Tren Turu // Adana Şehir Turu & Gastro Tur & Pozantı Tren Turu

Panel 12.00-17:45

SEF FATMA ÇIKLA ATÖLYE ÇADIRI "UNUTULMAYA YÜZ TUTMUS ADANA YEMEKLERi"

  • Panel
  • SEF FATMA ÇIKLA ATÖLYE ÇADIRI

12.00-12.45 Yemek Adı: DUL AVRAT ÇORBASI Yemeği Yapacak Kişi: DURDANE CAMKIRAN-ADAPADER 13.00-13.45 Yemeğin Adı:TAŞ KADAYIF Yemeği Yapacak Kişi: SABAHAT ÇELİK-ADAPADER14.00-14.45 Yemeğin Adı: SALGAMLI KISIR Yemeği Yapacak Kişi: ZEHRA AKKESE- CUKAD 15.00-15.45 Yemeğin Adı:YESIL MERCIMEKLI KARAKILÇIK BULGUR PILAVI Yemeği Yapacak Kişi: FERİDE AKAY SÖZÜGEÇER- ÇUKAD 16.00-16.45 Yemek Adı: TOPALAK ÇORBASI Yemeği Yapacak Kişi: SEHER KARAKOÇ-ÇUKAD 17.00-17.45 Yemek Adı: ISPANAKLI KÖFTE Yemeği Yapacak Kişi: FAZİLET KÜÇÜK-ÇUKAD

Adana Lezzet Festivali Kortej Geçişi 16:30

Adana Lezzet Festivali Kortej Geçişi

Adana Lezzet Festivali Kortej Geçişi

Açılış Mangalı 17:00

Adana Lezzet Festivali Açılış Mangal Yakma Töreni

Adana Merkez Park'ta yapılacak Adana Lezzet Festivali Açılış Mangal Yakma Töreni 

Açılış ve konuşma 10:00-10:45

Resmi Açılış Töreni & Açılış Konuşmaları

Sunucu: Yeliz Doğramacılar / TV Programcısı & Sunucu Moderatör: Gökmen Sözen/ Sözen Group CEO Sn. Yavuz Selim Köşger/ Adana Valisi  Sn. Zeydan Karalar / Adana Büyükşehir Belediye Başkanı

Panel 10:45-11:45

Bölgesel Bir Gastronomi Destinasyonu Olabilmek İçin Yerel Yönetimlerin Rolü

Sn. Zeydan Karalar / Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Vahap Seçer / Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı  Sn. Fırat Görgel / Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mehmet Öntürk / Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. İbrahim Çenet  / Osmaniye Belediye Başkanı /Moderatör:Dr Fatoş Karahasan/ Gazateci & Yazar & Akademisyen    

Gatronomi 11.00-17.45

ŞEF FATMA ÇIKLA ATÖLYE ÇADIRI "Unutulmaya Yüz Tutmuş Adana Lezzetleri"

  • Gatronomi
  • ŞEF FATMA ÇIKLA GASTRONOMİ ÇADIRI

11.00-11.45 Yemek Adı:Tahinli Fıstık Köfte Yemeği Yapacak Kişi: TÜLAY NİSANOĞLU- ÇUKAD  12.00-12.45 Yemeğin Adı: Portakallı Şam Tatlısı Yemeği Yapacak Kişi: FERİDE AKAY -ÇUKAD 13.00-13.45 Yemeğin Adı:Gül Mantısı Yemeği Yapacak Kişi: BÜŞRA ÖZTAŞ- ÇUKAD 14.00-14.45 Yemeğin Adı: Etli Nohutlu Kuru Dolma Yemeği Yapacak Kişi: AYNUR YILMAZ- ÇUKAD 15.00-15.45 Zeytinyağı Tadımı: Yusuf Kenan Eren 16.00-16.45 Yemek Adı: Müceddere Yemeği Yapacak Kişi: HALİDE CAN- ÇUKAD 17.00-17.45 Bal Tadımı - Anavarza Bal

Yarışma 11.00-18.00

ÜNIVERSITELi GENÇ SEFLER BIREYSEL/EKİP YARISMASI

  • Yarışma
  • MERKEZ PARK ÜNIVERSITELi GENÇ ŞEFLER YARIŞMA ÇADIRI

11.00-12.45 ÜNIVERSITELi GENÇ SEFLER BİREYSEL YARISMASI/ 12:00-12:45 Jüri Tadımı/ 13.00-17.45 ÜNIVERSITELi GENÇ SEFLER EKİP YARISMASI /15:00-16:00 Jüri Tadımı/ 16:00-17:00 GENÇ ŞEFLER YARIŞMASI 17:00-17:45 Jüri Tadımı   /  18:00ÖDÜL TÖRENİ  

Panel 11:45-12:15

Sürdürülebilir Gastronomi & Gastronomi Turizminin Ekonomiye Katkıları

Kaan Kaşif Kavaloğlu / AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Zaimoğlu / ÇUKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Moderatör: Vedat Başaran/ Türk Yemek Tarihçisi& Şef

Workshop 12:15-12:35

Trout & Apple Cheese

Juan Jose Losada Chacon /Restaurante Pablo Chef & Owner, Spain

Panel 12:35-13:15

Turizm ve Gastronomide Yeni Yatırımcı Stratejileri

Ergün Demiray / Dedeman Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu / Happy Moons Yönetim Kurulu Başkanı & CEO Moderatör: Reha Arar / Net Holding Yönetim Kurulu Üyesi& Gurme Yazar  

Gastronomi Söyleşisi 13:15-13:35

Gastronomi Söyleşisi

Moderatör: Gökmen Sözen / Sözen Grup CEO/ Mehmet Yalçınkaya / MasterChef

Analı Kızlı Yemeği 13:35-13:55

Analı Kızlı Yemeği

Sahrap Soysal / TV Programcısı & Yemek Yazarı Şerife Karakuş / AKAPAFED Kadın Kolları Başkanı Nesrin Karataş / Ekmekdefterim Kurucusu & Slowfood Adana Üyesi

Söyleşi 13:55-14:15

Arda Türkmen ile Söyleşi

Moderatör: Gökmen Sözen / Sözen Grup CEO/ Arda Türkmen / TV Programcısı & Şef

Adana Kebap Kültürü 14:15-14:45

Adana Kebap Kültürü

Moderatör: Reha Tartıcı / Gastronomi & Mutfak Kültürü Yazarı  Levent Kıyan / Onbaşılar Kebap Ustası Şevket Azboy / Onur Kebap Ustası Mesut Hakim Yenigün / Kebapçı Mesut Ustası Cemil Gerdan / İştah Kebap Ustası

Workshop 14:45-15:05

Adana'nın Yöresel Lezzeti: Cimcime

Asuman Kerkez / TV Programcısı, Araştırmacı & Yazar Nurşen Aksoy (Nurlu)  / Blogger & Yemek Yazarı

Panel 15:05-15:45

Adana’nın Tescilli Tatları: Coğrafi İşaretler ve Sürdürülebilirlik

Moderatör: Songül Hatısaru -Gazeteci/ Dr. Abdulvahap Yoğunlu -Kalkınma Ajansları Kordinasyon Dairesi Başkanlığı/ Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu - Yöresel Ürünler & Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı, YÜciTA Başkanı / Kenan Boyacı - Adana Ticaret Borsası Ar-Ge Proje Birim Sorumlusu

Workshop 15:45-16:05

Adana lezzetleri ile Çikolata Atolyesi

İdil Yazar / TV Programcısı,Şef

Panel 16:05-16:25

Jerez & Duende

JuanLu Fernandez/ LU Cocina y Alma Chef & Owner,Spain

Panel 16:25-17:05

Adana'da Şalgam Sohbeti

Moderatör: Faruk Şüyün / Ekonomi Gazetesi Yazarı  Emre Göde/ Ali Göde Şalgam Sahibi Çağatay Tanır / Büyük Usta Şalgam Sahibi Hüseyin Kaya / Doktorum Yılmaz Şalgam İşl. Müd. Gözde Sezgenç Balkan/Doğanay Gıda Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Workshop 17:05-17:25

Yaratıcı Adana Mutfağı: Ciğerli Kuzu Sarması ve Şalgamlı Bulgur Salatası

Eyüp Kemal Sevinç / TV Programcısı & Şef   

Panel 17:25-18:05

Uluslararası Mutfak Trendlerine Adana Kökenli Ürünlerin Entegrasyonu

Moderatör: Zeynep Kakınç / Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Zeynep Pınar Taşdemir / Araka Kurucusu & Şefi Doğa Çitçi / MSM, Mutfak Sanatları Merkezi  Ozan Kumbasar / Urla Vino Locale Kurucu & Şef Mehmet Gök / Bocuse d'Or'un Türkiye Başkanı 

Yarışma 09.00

"YEDİKLERİMİZİ ERİTİYORUZ" Ödüllü Festival Koşusu

“Yediklerimizi Eritiyoruz” ödüllü festival koşusu ile hem nefis lezzetlerin tadını çıkarıyor hem de sağlığımızı ihmal etmiyoruz

Panel 10:00-10:40

Tarihsel Süreçte Kaybolmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Adana Yemeklerinin Geleceği & Korunması için Yerel Halkın ve Kurumların Rolü

Moderatör: Önder Köse /Anadolu Halık Mutfakları Derneği Başkanı Esin Sungur / Mutfak Dostları Derneği Başkanı Prof. Dr. Oya Berkay Karaca / Çukurova Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Arif Bilgin  / Sakarya Üniversitesi Yemek Tarihçisi

Söyleşi 10:40-11:00

Hikâyeleriyle Adana Yemekleri

Nurettin Çelmeoğlu / Araştırmacı Yazar

Panel 11.00-17.45

ŞEF FATMA ÇIKLA "UNUTULMAYA YÜZ TUTMUS ADANA YEMEKLERI".

  • Panel
  • ŞEF FATMA ÇIKLA ATÖLYE ÇADIRI

11.00-11.45 Yemek Adı:OVMAÇ (ÜFLEMEÇ) Yemeği Yapacak Kişi: NESRİN KARATAŞ-ADAPADER 12.00-12.45 CEZERYE TADIMI: YENİ UĞUR 13.00-13.45 Yemek Adı:SARMISAKLI KÖFTE Yemeği Yapacak Kişi: NEHİR ATICI- ADAPADER14.00-14.45 Yemeğin Adı:KARAKUŞ TATLISI Yemeği Yapacak Kişi: ŞERİFEGÜL KARAKUŞ -ADAPADER15.00-15.45 Yemeğin Adı:ISPANAKLI D BÖREK Yemeği Yapacak Kişi: PIRIL ÇAY- ADAPADER16.00-16.45 Yemeğin Adı: VARTABİT Yemeği Yapacak Kişi: DENİZ KAYPAK TONA 17.00-17.45 Yemek Adı: YOĞURTLU KARAKILÇIK BUĞDAY ÇORBASI Yemeği Yapacak Kişi: NADİRE SAVAŞ

Yarışma 11.00-16.30

LİSELi GENÇ SEFLER BIREYSEL/EKİP YARISMASI

  • Yarışma
  • Adana Merkez Park Genç Şefler Çadırı

11.00-12.45  LİSELi GENÇ SEFLER BIREYSEL YARISMASI  - 12:00-12:45 Jüri Tadımı 13.00-16.00 LİSELi GENÇ SEFLER EKİP YARISMASI    - 15:00- 16:00 Juri Tadımı  16:30 ÖDÜL TÖRENİ  

Workshop 11:00-11:20

Adana Turnip Tahina Dip Topped with Chicken and Peanuts

Joe Barza -Consultant Chef & Lebanon

Söyleşi 11:20-11:40

Adana Mutfağının Globalleşen Lezzetleri: Şef Perspektifi

Moderatör: Gökmen Sözen / Sözen Group Ceo    Somer Sivrioğlu / MasterChef

Söyleşi 11:40-12:00

Ömür Akkor ile Söyleşi

ÖmürAkkor  / Türk Mutfağı Araştırmacısı

Workshop 12:00-12:20

Topraktan Masaya Adana

Rafet İnce / NG Group Gastronomi Direktörü

Workshop 12:20-12:40

Geçmişten Geleceğe İçli Köfte

Koray Türk / Adana Sheraton Grand Otel Executive Chef

Workshop 12:40-13:00

Kuzu Şov ve Anadolu Kültür Mutfağı

Cüneyt Asan  / Günaydın Et & Restoran Grubu Kurucu Ortağı  Harun Reşit Dönmez /  Lokmahane Kurucusu & Şefi

Workshop 13:00-13:20

Cristina Bowerman ile Workshop

Cristina Bowerman / Glass Hostaria Chef & Owner, Italy

Workshop 13:20-13:40

Adana'dan Yöresel Lezzetler: İçli Köfteye Modern Yorum

Umut Karakuş / Muutto Kurucusu & Şefi

Söyleşi 13:40-14:00

Hazer Armani

Executive Brand Development Chef & Atölye-M Chef Patner

Panel 14:00-14:40

Adana'nın Marka Elçileri'nin Kurumsallaşma Süreci

Moderatör: Orkun Bulut /Köşe Yazarı Yunus Adamak / Doğan Kaymaklı Kadayıf Kurucusu Levent Tamtürk / Levent Börek Kurucusu Osman Oğuz / Oğuz Gıda Kurucusu Bedrettin Aydoğdu / Bedri Usta Ocakbaşı Kurucusu Can Sezen / Anavarza Bal Sahibi

Workshop 14:40-15:00

Mehmet Akdağ ile Workshop

Mehmet Akdağ / 7Mehmet 3. Kuşak Temsilcisi

Workshop 15:00-15:20

Deniz ve Turunçun Buluşması: Akdeniz Lezzetleri

Türev Uludağ / TV Programcısı & Şef

Panel 15:20-16:00

Deniz Ürünleri ve Gastronomi Kültürü: Gelenekten Modern Yorumlara

Moderatör: Memet Özer / TV Programcısı & Şef Volkan Bekit / Bay Nihat Kurucusu Ertuğrul Sürgit / Yalova Balık Kırucusu Ziya Kaçar / Calipso Balık Kurucu Ortağı Erol Altun / Ege Balık Kurucusu

Workshop 16:00-16:20

Adana Mutfağının Modern Sunumları

Hakan Coşkun / Adana HiltonSA Executive Chef

Panel 16:20-16:50

Adana Mutfağı ve Gastronomisine Bakış - Eski ve Yeni Trendler

Moderatör: Volkan Akı / Gazeteci & Yazar & İletişimci Seval Şirin Arslan / Croma Adana Ortağı ve Şefi Kamer Kıraç / Hause of Kamer Kurucusu ve Şefi Bedia Lütfiye Gücüm  /Croma Adana Ortağı ve Şefi

Workshop 16:50-17:10

Soğan Salatası Eşliğinde Pratik Çatal Kebap

Elif Korkmazel / TV Programcısı & Şef 

Workshop 17:10-17:30

Osman Sezener ile Söyleşi

Osman Sezener /OD Urla Kurucusu & Şefi Moderatör: Gökmen Sözen/ Sözen Group CEO

Panel 17:30-18:10

Adana'nın Köklerinden Gelen Tarım Mirası ve Atalık Tohumları

Moderatör: Halid Milli / Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi & Çiftçi Fadime Şık /Adana Ata Tohum Üreticisi Nadire Savaş / Adanalı Atalık Tohum Üreten Çiftçi Hasan Can Boydak / Ziraat Müh. Adanalı Atalık Tohum Üreten Çiftçi